Home

Wat is Shiatsu

Chinese en Japanse Acupunctuur

Voor wie

Achtergrondinformatie

Praktische informatie

Hoe ziet een behandeling er uit?

De therapeut

Verzekeringsinformatie

Uw Privacy

Contact

 

Chinese en Japanse Acupuntuur

Chinese Acupunctuur is al sinds 2000 jaar een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en officieel erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

De T.C.G. gaat ervan uit dat ziektes en klachten het gevolg zijn van verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam.

Door naaldjes te plaatsen op bepaalde ( acupunctuur) punten op het lichaam kunnen verstoringen worden opgeheven en klachten kunnen daardoor verminderen of geheel worden opgelost.

Bij Japanse acupunctuur neemt vooral de Hara- diagnostiek (op het gebied ruim rondom de navel) een belangrijke plaats in.

Er wordt gevoeld waar pijnlijke en harde zones zitten, die direct worden behandeld d.m.v. het plaatsen van zeer fijne naaldjes op corresponderende punten. Deze punten zitten lang niet altijd niet direct op de pijnlijke zones zelf, maar meestal op de benen,voeten, armen, handen of rug .

Deze naaldjes zijn zo fijn dat er bij het plaatsen ervan meestal gebruik gemaakt wordt van een geleidebuisje.

Bij Japanse acupuntuur worden de naaldjes veel oppervlakkiger geplaatst als bij Chinese acupunctuur. Meestal tussen de 2 en 4 mm. diep.

De behandeling is doorgaans pijnloos en wordt meestal als prettig ervaren.

 

 

Dr. Tanís Balancerende Methode

 Momenteel werk ik steeds meer met de acupunctuurmethode volgens Dr. Tan, omdat de resultaten met betrekking tot pijnbestrijding, waar dan ook in het lichaam, verbluffende resultaten opleveren. Hierin heb ik het afgelopen jaar meerdere bijscholingen gevolgd.

De kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding voor Traditionele Chinese acupunctuur blijft voor mij uiteraard van grote waarde. Hierdoor heb ik geleerd hoe het meridiaansysteem werkt, de functie ervan als communicatiesysteem en hoe deze verbonden is met de organen en met gebieden van het lichaam die meer aan de oppervlakte liggen. 

Dr. Tan heeft een bepaald systeem ontwikkeld, aangeduid als "Local Balance" en "Global Balance", waardoor het in feite mogelijk is om iedere pijn van het lichaam te verzachten of te verhelpen. Het principe is dat er, uitgaande van de exacte pijnplek, bepaalde punten op een balancerende meridiaan worden gekozen volgens 6 balanssystemen.

Vervolgens wordt het acupunctuurpunt afhankelijk van de pijnplek uiteindelijk bepaald door o.a. mirroring (spiegeling) en imaging (in beeld brengen).

Bovenstaande foto is van een behandeling voor nek- en hoofdpijn, die al gedurende een periode van 5 jaar aanwezig was. Na de Balancing methode volgens Dr.Tan, waarbij de naalden geplaatst werden zoals op de foto, was de pijn nagenoeg verdwenen en bleef dit ook zo.

 

Op bovenstaande foto is een naaldinsertie te zien zoals is toegepast op een patient met ademhalingsproblemen / oncomfortabel gevoel in het borstgebied. Na de behandeling kon deze persoon weer diep en goed ademen en was het oncomfortabele gevoel verdwenen.