Home

Wat is Shiatsu

Chinese en Japanse Acupunctuur

Voor wie

Achtergrondinformatie

Praktische informatie

Hoe ziet een behandeling er uit?

De therapeut

Verzekeringsinformatie

Uw Privacy

Contact

 

Hoe ziet een behandeling er uit?

Voordat ik begin met de Shiatsu- en of Acupunctuurbehandeling, houd ik een vraaggesprek, waarbij afgezien van uw specifieke klacht ook ingegaan wordt op gerelateerde lichamelijke en psychische aspecten. Zo kunt u bijvoorbeeld vragen verwachten over uw eetlust en stoelgang, maar ook hoe of het bijvoorbeeld met uw humeur gesteld is.

Om tot een goede diagnose te komen, zal ik de pols op verschillende diepten voelen, om meer te weten te komen over de hoeveelheid en kwaliteit ven de energie in de organen.

Ook zal ik de Hara ( gebied op de buik van vlak boven het schaambeen tot vlak onder de ribbenboog) onderzoeken op pijnlijke en gevoelige zones.

Verder bekijk ik nog de tong, omdat o.a. de vorm, de kleur en de mate van vochtigheid informatie geven over uw energiesituatie.

Aan de hand van alle gegevens, stel ik een behandeling samen die het beste aansluit op uw klachten. Dit kan Shiatsu, Acupunctuur of een combinatie van beiden zijn.

Een Shiatsu behandeling in combinatie met japanse acupunctuur wordt gegeven op een comfortabele futon op de vloer. Een acupunctuurbehandeling kan gegeven worden op de behandelbank.